Professionals

In je werk met kinderen met een beperking of aandoening heb je ook te maken met de ouders en de rest van het gezin. Op verschillende momenten kom je in aanraking met de emoties die hierbij een rol spelen. Vaak is dat mooi, maar soms is dat ook lastig.

Deze ouders en gezinnen ervaren levend verlies, een chronische rouw om het verlies van gezondheid van hun kind.

Hoe kun jij daar als professional mee om gaan? Hoe beweeg jij je om deze ouders en dit gezin heen?

Online expertise bevordering

Sinds 2021 hebben wij  een ‘online expertise bevordering’, speciaal voor hulp- en dienstverleners om antwoord te geven op deze en andere vragen die spelen over deze vorm van rouw. Tijdens deze online training geven we een introductie over ‘levend verlies’. We bespreken hoe dit proces eruit ziet en welke theorieën deze vorm van rouw nog inzichtelijker maken.
Daarnaast bieden we je handvatten om met zorgouders om te gaan, die leven met levend verlies.

We delen daarin ook onze eigen ervaringen. Verena als ervaringsdeskundige ouder en psycholoog en Alma als hulpverlener in deze doelgroep en haptonoom.
Kortom een interessante training, vol kennis, inzichten, ervaringsverhalen en praktische tips.

De training

Deze training bestaat uit een presentatie waarin we jullie meenemen in de theorie van Levend Verlies, de ervaring van ouders, een podcast en jullie eigen ervaringen met levend verlies of rouw. Jullie eigen ervaring zorgt ervoor, mits goed ingezet, dat jullie het contact met de ouders kunnen bevorderen.
Daarnaast ontvangen jullie van ons een werkboek, met daarin aanvullende informatie en verschillende oefeningen om te doen.

De hele training bestrijkt zo’n anderhalf tot twee uur.

Na inschrijving en betaling ontvangen jullie inloggegevens om bij de presentatie te komen en met deze inloggegevens heb je een maand toegang tot de presentatie. Je hebt dus een maand de tijd om de training te doen. Het werkboek kun je hierna gebruiken als naslagwerk.

We bieden deze training 9 keer per jaar aan, wil je meer informatie hierover: vul dan onderstaand formulier in! (NB soms gaat het niet goed met deze formulieren, mocht je na een week nog geen reactie van ons hebben, stuur dan even een mail naar info@levendverlies.com)

De kosten

De investering voor deze cursus is 275 euro voor een team van maximaal 10 personen.
Jullie ontvangen van ons een link en wachtwoord, hier kunnen de deelnemers op inloggen. Deze link verwijst je naar de presentatie, het werkboek ontvang je als bijlage bij de mail met de link.

Heb je een eenmanspraktijk, dan willen we je graag tegemoet komen in de kosten, stuur ons dan even een mailtje!

In company

Wij komen ook graag op locatie voor een lezing of interactieve workshop, om zo met het hele team aan de slag te gaan met dit onderwerp. Mocht je daar interesse in hebben, stuur ons dan een mail op info@levendverlies.com om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Ik heb interesse in een expertise bevordering levend verlies

 

Even checken dat je geen robot bent