Professionals en (rouw)coaches

Wij beiden 2 soorten bijscholing voor verschillende professionals. Ten eerste voor profesionals die werken met kinderen en daarbij in contact komen met de ouders en hun levend verlies, ten tweede coaches die zorgouders individueel of in groepsverband (willen gaan) begeleiden in hun levend verlies. Voor deze tweede groep; scroll even door naar beneden daar staat alle info over onze 2 daagse bijscholing voor coaches en begeleiders, ben je werkzaam met kinderen, lees dan hieronder meteen verder over onze online training of incompany.

Professionals die in hun werk met kinderen, ouders met levend verlies tegen komen.

In je werk met kinderen met een beperking of aandoening heb je ook te maken met de ouders en de rest van het gezin. Op verschillende momenten kom je in aanraking met de emoties die hierbij een rol spelen. Vaak is dat mooi, maar soms is dat ook lastig.

Deze ouders en gezinnen ervaren levend verlies, een chronische rouw om het verlies van gezondheid van hun kind.

Hoe kun jij daar als professional mee om gaan? Hoe beweeg jij je om deze ouders en dit gezin heen? Wil je hier handvaten voor dan bieden wij 2 mogelijkheden: onze online expertise bevordering en onze incompany training.

Online expertise bevordering

Sinds 2021 hebben wij  een ‘online expertise bevordering’, speciaal voor hulp- en dienstverleners om antwoord te geven op deze en andere vragen die spelen over deze vorm van rouw. Tijdens deze online training geven we een introductie over ‘levend verlies’. We bespreken hoe dit proces eruit ziet en welke theorieën deze vorm van rouw nog inzichtelijker maken.
Daarnaast bieden we je handvatten om met zorgouders om te gaan, die leven met levend verlies.

We delen daarin ook onze eigen ervaringen. Verena als ervaringsdeskundige ouder en psycholoog en Alma als hulpverlener in deze doelgroep en haptonoom.
Kortom een interessante training, vol kennis, inzichten, ervaringsverhalen en praktische tips.


De training

Deze training bestaat uit een presentatie waarin we jullie meenemen in de theorie van Levend Verlies, de ervaring van ouders, een podcast en jullie eigen ervaringen met levend verlies of rouw. Jullie eigen ervaring zorgt ervoor, mits goed ingezet, dat jullie het contact met de ouders kunnen bevorderen.
Daarnaast ontvangen jullie van ons een werkboek, met daarin aanvullende informatie en verschillende oefeningen om te doen.

De hele training bestrijkt zo’n anderhalf tot twee uur.

Na inschrijving en betaling ontvangen jullie inloggegevens om bij de presentatie te komen en met deze inloggegevens heb je een maand toegang tot de presentatie. Je hebt dus een maand de tijd om de training te doen. Het werkboek kun je hierna gebruiken als naslagwerk.


We bieden deze training 9 keer per jaar aan, wil je meer informatie hierover: vul dan onderstaand formulier in! (NB soms gaat het niet goed met deze formulieren, mocht je na een week nog geen reactie van ons hebben, stuur dan even een mail naar info@levendverlies.com)

De kosten

De investering voor deze cursus is 275 euro voor een team van maximaal 10 personen.
Jullie ontvangen van ons een link en wachtwoord, hier kunnen de deelnemers op inloggen. Deze link verwijst je naar de presentatie, het werkboek ontvang je als bijlage bij de mail met de link.

Heb je een eenmanspraktijk, dan willen we je graag tegemoet komen in de kosten, stuur ons dan even een mailtje!

In company

Wij komen ook graag op locatie voor een lezing of interactieve workshop, om zo met het hele team aan de slag te gaan met dit onderwerp. Mocht je daar interesse in hebben, stuur ons dan een mail op info@levendverlies.com om samen te kijken naar de mogelijkheden.

(rouw) Coaches en begeleiders van ouders bij Levend Verlies

Ben jij coach en zie jij in je werk zorgouders die jij begeleidt? Of ben je coach en wil je je meer specialiseren in het begeleiden van zorgouders?

Merk je dat je meer handvaten wil hebben om deze ouders in hun Levend Verlies te begeleiden? Of wil je graag in groepen ouders informeren over en helpen bij dit proces?

Tijdens onze bijscholings-twee-daagse voor coaches helpen wij jou graag hierbij. Wij delen onze kennis en ervaring die wij de afgelopen jaren als begeleiders, sprekers, coaches en ervaringsdeskundigen hebben opgedaan met je.

We behandelen de theorie en verschillende modellen rondom rouw en levend verlies. Daarnaast zal er veel aandacht zijn voor diverse werkvormen om ouders te begeleiden, zowel individueel als in groepsverband.

Wat vragen we van jou?

 • dat je een opleiding hebt gevolgd op het gebied van coaching/begeleiding
 • dat je werkt met zorgouders of van plan bent dat in de toekomst te gaan doen
 • een tijdsinvestering van 2 dagen
 • een financiële investering van €595,-

Wat bieden wij jou?

 • twee hele dagen met gelijkstemde coaches op onze locatie in Soesterberg
 • waardevolle informatie over het proces van levend verlies en rouw
 • inspiratie voor het werken met deze doelgroep, zowel individueel als in groepsverband
 • ons kaartendek om meteen mee aan de slag te gaan met je coachees
 • een certificaat voor het volgen van deze nascholing (met evt punten, in te zetten bij vrije punten)
 • koffie, thee, sap, allerlei lekkers en 2 keer een lunch

Verdere informatie:

 • Datum: Vrijdag 12 juli en zaterdag 13 juli, van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur
 • Locatie: praktijkruimte van Hapto&Meer, Veldm. Montgomeryweg 23 in Soesterberg

Opgeven? Of wil je meer informatie? Mail ons via info@levendverlies.com

Ik heb interesse in een expertise bevordering levend verlies

 

Even checken dat je geen robot bent